Przepis i sposób przygotowania na: Tort hello Kitty
Kroki postępowania
z białek i cukru ubić pianę, dodać żółtka, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszając dodać olej i ciepłą wodę. Upiec biszkopt (piec ok 20 min w 180 stopniach), ostudzić i przekroić na pół. Następnie napączować sokiem malinowym wymieszanym pół na pół z przegotowaną wodą.
z białek i cukru ubić pianę, dodać żółtka, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kisielem. Delikatnie mieszając dodać olej, wodę i kilka kropel barwnika spożywczego aby uzyskać bardziej intensywny kolor. Upiec biszkopt. Piec ok. 20 min w 180 stopniach. Ostudzić i przekroić na pół. Następnie napączować sokiem malinowym wymieszanym pół na pół z przegotowaną wodą.
wodę wymieszać z mąką ziemniaczaną, budyniem śmietankowym i cukrem. Następnie zagotować sok malinowy i dodać wymieszane składniki. Ugotować budyń. Ostudzić i dodawać po łyżce do roztartego na puch masła nadal ucierając. Masę podzielić na dwie części.
z mleka, budyniu i cukru ugotować budyń i ostudzić. Następnie dodawać po łyżce do roztartego na puch masła nadal ucierając. Masę podzielić na trzy części.
żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na 5 min. Cukier puder przesiać. Rozpuścić żelatynę w kąpieli wodnej i dodać glukozę. Uważać by nie zagotować. Zdjąć z kąpieli i dodać olejek śmietankowy. Następnie wsypać cukier puder, wymieszać i wyrobić masę cukrową jak ciasto na pierogi.
Większą część masy cukrowej wymieszałam z różowym barwnikiem spożywczym i po rozwałkowaniu przykryłam tort. Resztę masy podzieliłam mieszając z czerwonym, żółtym, zielonym i czarnym barwnikiem