racuchy cebulowe

racuchy cebulowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    4
  • mąka

    5 łyżek
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • woda letnia

  • jajo

  • proszek do pieczenia łyżka

  • sól, pieprz

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

obraną cebulę pokroić w talarki.z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia oraz jaja,śmietany i paru łyżek wody sporządzić ciasto o konsystencji kwaśnej śmietany.dodać sól i pieprz.talarki cebulowe obtoczyć w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.usmażone racuchy osączyć na papierowym ręczniku i wstawić na 10 min do ciepłego piekarnika.podawać z sosem grzybowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa111

13.01.2012 14:18
ciekawy smak

ewelina63

19.05.2011 15:22
fajne

misia53

07.10.2010 11:07
Ja też jestem cebulowa

eli_555

21.08.2010 00:12
to coś dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat