łososiowe paluszki

łososiowe paluszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piure ziemniaczane

    2 szklanki
  • sól, pieprz

  • sos worcester

    3-4 krople
  • mąka

  • tłuszcz do smażenia

  • plaster cytryny do dekoracji

  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

mięso utrzeć na gładką masę,wymieszać z piure ziemniaczanym,dodać natkę,sos worcester,sól,pieprz,dokładnie wyrobić masę.zwilżonymi dłońmi formować niewielkie placuszki,obtaczać je w mące,smażyć na rozgrzanym tłuszczu.podawać na gorąco lub na zimno,

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat