Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagody na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1.5 kg.
cukier 70 dag.
woda 100 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: jagody na zimę

Jagody dokładnie przebrać,umyć.Włożyć do garnka,podlać wodą.Zagotować od czasu do czasu mieszając. Dodać cukier i gotować jeszcze przez ok 2-3 min.Gorące przekładać do słoików.Zakręcone stawiać do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 18.02.2015 23:13
na zime super
fotoviderek 30.07.2013 07:46
Dobrze mieć takie na zimę :)
dianix 31.10.2012 19:59
Henryko dlatego jest ten portal aby każdy podał jak co robi, a nie by wszystko było identyczne, takie moje zdanie. Takze po co słowo żenada?
ilovebake 25.10.2012 09:09
zgadzam sie
Henryka2 24.10.2012 23:07
kolejny bardzo ambitny przepis.Pytanie po co ta woda?! Jagody zasypuje się cukrem i podgrzewa. To zwykle wystarcza. Hmmm uwodnione jagody, to ci dopiero zbiór witamin! Żenada
gosia561 24.10.2012 22:20
porcja witamin

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak