Sos serowo-koperkowy Eli

Sos serowo-koperkowy Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek topiony złoty ementaler

    100 g
  • śmietana kremowa 30%

    250 ml
  • koperek

    1/2 pęczka
  • czosnek

    do smaku
  • rokpol

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę wlać do rondelka.Sery pokroić w kostkę,dodac do śmietany i chwilę pogotować,aż sery się rozpuszczą.Koperek posiekać.Do sosu dodać koperek,przyprawić do smaku pieprzem i czosnkiem granulowanym.Smacznego!

Taki sos można podawać do ryb,mięsa,makaronu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Renataj

26.05.2012 10:33
Smażone filety rybne polane tym sosem - to musi być pyszne.

Ewa104

31.08.2011 20:44
Z makaronem chętnie bym zjadła.Pycha!

oliwkowa

23.10.2010 13:46
Mniam

misia53

27.08.2010 22:49
Pychota!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat