Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz z kurkami Eli

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa
1.2 kg
sos sojowy
5 łyżka
olej
6 łyżka
ocet jabłkowy
2 łyżka
kurki
500 g
masło klarowane
3 łyżka
cebula
3 szt
kostka mięsna
1 szt
mąka pszenna
2 łyżka
makaron świderki tri kolor
500 g
Czosnek suszony Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kurkami Eli

Kroki postępowania

1
Wieprzowinę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Mięso pokroić w kostkę.Połączyć olej,ocet jabłkowy,sos sojowy,paprykę i czosnek.Powstałą marynatę dodać do mięsa i włożyć do lodówki na 4 godziny.
Krok 1 - Gulasz z kurkami Eli foto
2
Kurki obrać,umyć i odsączyć.Cebule drobno posiekać.
Krok 2 - Gulasz z kurkami Eli foto
3
Mięso odsączyć z marynaty.Olej z marynaty zlać do rondla,rozgrzać i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.Do mięsa dodać 2/3 posiekanej cebuli,resztę marynaty,kostkę mięsną i smażyć aż cebula się zeszkli.Podlać wieprzowinę wodą i dusić.Na patelni rozgrzać klarowane masło,dodać kurki,resztę cebuli,pieprz i smażyć aż odparuje cały sok.Usmażone kurki dodać do mięsa pod koniec duszenia.
Krok 3 - Gulasz z kurkami Eli foto
4
Mąkę wymieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.Gulasz podawać z makaronem.Smacznego!
Krok 4 - Gulasz z kurkami Eli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 14:09
Bardzo dobry.
wyattearp 24.10.2012 09:11
pyszne !!!!!!!!
cukiereczek 24.10.2012 08:39
pycha
Iwka 24.10.2012 08:04
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak