Waniliowy rabarbar i jogurt z lawendą

Waniliowy rabarbar i jogurt z lawendą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    400 gram
  • cukier

    120 gram
  • esencja waniliowa

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    380 gram
  • cukier puder

    2 łyżeczki
  • lawenda

    1/3 łyżeczki
  • płatki migdałowe

    25 gram
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Oczyszczony rabarbar wrzuć do naczynia żaroodpornego, zasyp cukrem i dodaj esencję waniliową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 40 minut.
Suszoną lawendę rozgnieć w moździerzu, wymieszaj z jogurtem i cukrem pudrem.
Wystudzony rabarbar układaj naprzemiennie z jogurtem, na wierzchu posyp uprażonymi na suchej patelni migdałami.

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

stokrotka

05.11.2012 09:06
interesujące połączenie smaków

Pietruszka

22.10.2012 21:19
super

monisia8585

18.10.2012 18:19
apetycznie

EWI

18.10.2012 16:34
super

manaika

18.10.2012 16:32
ciekawy

justys759

18.10.2012 16:31
ciekawy deserek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat