Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1
pietruszka 1
woda 1 l
ryż 4 łyżki
ogórek kiszony 3
śmietana 18 proc 1/4 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa z ryżem

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać wodę. Marchew i pietruszkę obrać , umyć i pokroić w kostkę. Dodać pól kostki rosołowej. Po ok 10 minutach gotowania wsypać ryż.
Krok 1 - Ogórkowa z ryżem foto
2
W międzyczasie przygotować ogórki kiszone. Należy pokroić je na ćwiartki. Gdy ryż będzie już nieco miękki dodać do zupy ogórki.
Krok 2 - Ogórkowa z ryżem foto
3
Pod koniec gotowania wlać śmietanę i doprawić przyprawami wedle smaku.
Krok 3 - Ogórkowa z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.12.2012 17:56
nigdy nie robiłam z ryżem,muszę wypróbować
Pietruszka 22.10.2012 09:59
pyszna
Mysiunia 15.10.2012 20:01
w takim wydaniu jeszcze nie jadłam :)
Poison1988 14.10.2012 15:51
Ale dawno ogórkowej nie jadłam... aż ślinka cieknie :)
Andysz 14.10.2012 09:47
rewelacyjna zupka;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak