Racuchy z dyni

Racuchy z dyni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    50 dag
  • mąka

    10 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • cukier

    wg uznania
  • olej

    wg uznania
  • sól, pieprz

    wg uznania
  • borówki

    35 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię obrać i oddzielić od niej pestki. Zetrzeć ją na tarce. Wymieszać z mąka i jajkiem. Dodać sól i pieprz do smaku. Na patelni rozgrzać olej, łyżką kłaść niewielkie placuszki, smażyć z obu stron. Borówki rozgotować. Posłodzić. Podawać do placuszków.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat