Bułeczki zapiekane z pasztetem

Bułeczki zapiekane z pasztetem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cienkich plasterków sera, użyłam Zbójnickeigo, ale dajcie taki jaki lubicie

    8-12
  • posiekany szczypior

    do posypania:
  • kajzerka

    kilka sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki przekroić poziomo na pół, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia albo folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 2-3 min. aż zaczną się rumienić. Wyjąć i na każdej połówce ułożyć po plasterku sera, na to plaster pasztetu i znów plaster sera - wstawić z powrotem do piekarnika na ok. 3-5 min.. - ser ma się roztopić a bułki zrumienić. Po wyjęciu każdą zapiekankę posmarować ketchupem i posypać szczypiorkiem. Podawać na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna223

24.10.2010 14:31
robię czesto takie zapiekane bułeczki ale z pasztetem nie robiłam, fajny pomysł

kasiurek

07.10.2010 09:13
fajny sposob na smaczna kolację

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat