Racuchy z serem i szynką

Racuchy z serem i szynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 i 1/2 szklanki
  • jajka

    2
  • ser żółty

    25 dag
  • szynka

    20 dag
  • ocet

    2 Łyżeczki
  • olej do smażenia

  • proszek do pieczenia

    2 Łyżeczki
  • sól

    szczypta
  • papryka

    2 strąki (kolorowa)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko, jajka, mąkę, ocet i proszek do pieczenia zmiksuj lub dokładnie wymieszaj. Przypraw do smaku solą i przyprawą do pizzy. Papryki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Szynkę pokrój na kawałki. Razem z paprykami i serem dodaj do ciasta, wymieszaj.
Olej rozgrzej na patelni, łyżką nakładaj porcje ciasta. Usmaż racuchy z obydwu stron na rumiano. Podawaj z keczupem lub sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomcio

16.08.2010 20:31
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat