Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maliny na przeziębienie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier 1 kg
spirytus 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Maliny na przeziębienie

Maliny zasypać cukrem i mieszać 2 razy dziennie przez dwa dni. Gdy cukier się rozpuści dodać szklankę przegotowanej wody i spirytus. Przełożyć w butelki. Używać po min. 2 tygodniach. Przy przeziębieniu lub osłabieniu dodać do herbaty z miodem i wypić gorące, najlepiej przed snem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 07.01.2013 13:15
dzisiaj bardzo by mi się przydały bo jestem przeziębiona
pierniczkowo 03.12.2012 12:00
o tej porze roku jak znalazł:)
Anna169Hosz 19.11.2012 11:24
Mocne, na pewno od razu robi się gorąco:)
ilovebake 07.10.2012 10:16
ciekawe czy pomaga :)
Cukiereczek13 06.10.2012 20:58
robię coś podobnego :)
SmacznaPyza 06.10.2012 20:49
ale nie dla dzieci
jolanta19 06.10.2012 19:49
super
Mariposas 06.10.2012 19:47
przydał by mi się teraz taki syropek
Małgorzata106 06.10.2012 19:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak