Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony leszcz faszerowany porem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

leszcz 2 szt
por 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
margaryna do smaku
oliwa do smaku
papryka czerwona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony leszcz faszerowany porem

Kroki postępowania

1
Ryby patroszymy i dokładnie myjemy. Pora oczyszczamy i kroimy na drobne kawałki (paski). W ryby wcieramy sól, pieprz i czerwoną paprykę. Do środka wkładamy margarynę (łyżeczka lub dwie) oraz kawałki pora zapełniając przestrzeń.
Krok 1 - Pieczony leszcz faszerowany porem foto
2
Z zewnątrz rybę smarujemy dokładnie oliwą z oliwek. Folię w którą zawiniemy ryby również smarujemy oliwą z oliwek. Gotowe tusze szczelnie pakujemy w folię i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (150-200 stopni).
Krok 2 - Pieczony leszcz faszerowany porem foto
3
Pieczemy całość ok 1h, po czym wyciągamy i obieramy folię. Wkładamy do piekarnika na 10-15 min do przyrumienienia skórki i podajemy do spożycia według uznania. Smacznego!
Krok 3 - Pieczony leszcz faszerowany porem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 16.01.2013 10:55
dobra rybka :)
IlonaAlbertos 13.10.2012 19:27
Najlepszy jest taki dopiero złowiony :)
pacpaw 07.10.2012 19:59
sezon na leszcza
usmiech 06.10.2012 13:00
dobre
Poison1988 06.10.2012 11:09
super rybcia :) Chętnie bym spróbowała... :)
ilovebake 06.10.2012 10:08
ciekawe jak smakuje :)
EWI 06.10.2012 10:00
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak