Sposób przygotowania

Rybę umyć, osączyć i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Posiekać drobniutko zieleninę i cebulę.
Na maśle podsmażyć cebulę, dołożyć pokrojoną rybę i przesmażyć kilka minut.
Dodać wyciśnięty czosnek, sól, pieprz i zieleninę - wszystko zalać śmietanką i dusić kilka minut pod przykryciem.
Dolać nieco wody i dodać makaron - podlewać go chwilę sosem, po czym nakryć i dusić na małym ogniu, aż zmięknie.
Na koniec doptawić pieprzem kolorowym.

Komentarze

  • 0
    dscn0385-kopia
    Opublikowano

    Habibi

    Taki sposób podania rybki być może przekona tych ''antyrybnych'' do jej zjedzenia :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !