Pierś indyka z cukinią

Pierś indyka z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2cukinie

  • bulion

    pół szklanki
  • szalotka

    3
  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • gęsta śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie umyć i pokroić.Szalotki obrać,posiekać i zeszklić.Pierś umyć,osuszyć i pokroić w kawałki.Dodać do szalotek razem z cukinią,koprem i natką.Smażyć chwilę,doprawić estragonem,solą i pieprzem.Podlać bulionem,dusić.Dodać śmietanę i chwilę gotować.Posypać resztką natki pietruszki.Najlepiej podawać z gniazdami makaronu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat