Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Korniszony

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogóreczki konserwowe Smak
. .
Sklep Prymat
marchew
. .
Gorczyca biała cała Prymat
. .
Ziele angielskie całe Prymat
. .
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
. .
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
. .
Sklep Prymat
ocet 10 %
. .
cukier
. .
sól
. .
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Korniszony

Jak najmniejsze ogórki dokładnie wyszorować. Ciasno układać je w wyparzonych słoikach. Dodać po kilka plasterków obranej ze skórki marchewki, pokrajanej w piórka cebuli. Do każdego słoika nałożyć po 2 - 3 ziarenka ziela angielskiego, czarnego pieprzu, killka ziarenek gorczycy oraz po listku laurowym.
Przygotować zalewę: 4 porcje wrzącej wody wymieszać z jedną porcją octu, połową porcji cukru oraz doprawić do smaku solą. Zalać nią ogórki, dokładnie zakręcić wyparzonymi wcześniej zakrętkami, wycierając gwitn słoików. Pasteryzować przez ok. 15 minut w piekarniku nagranym do 100 stopni. Następnie odstawić nakrętkami do dołu do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

brygida 17.08.2010 21:11
polecam
brygida 17.08.2010 21:11
polecam
brygida 17.08.2010 21:11
polecam
brygida 17.08.2010 21:11
polecam
brygida 17.08.2010 21:11
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak