Roladki miniaturki z piersi kurczaka 2

Roladki miniaturki z piersi kurczaka 2

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podwójna pierś kurczaka

    1
  • ogórek konserwowy Smak

    1
  • żółty ser

    50 g
  • masło

    50 g
  • jajo

    1-2
  • sól, pieprz ziolowy, papryka, curry

    do smaku
  • bułka tarta

    6 lyzek
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi pokroic na cienkie plastry, w razie potrzeby lekko rozbic. Z jednej strony, kazdy plaster delikatnie posypac sola, papryka i pieprzem ziolowym, z drugiej strony posypac curry. Na stronie z curry, na zewnetrznym rogu miesa, kladziemy kilka cienko pokrojonych w slupki: kawalki masla i zóltego sera. Ogorek kroimy wzdluz na cieniutkie plastry, nastepnie kazdy plaster przekrajamy wzdluz na kilka cienkich slupkow, na koniec przerajamy na pol wszerz. Slupki ogorka kladziemy(kilka: 3-4) przy masle i serze, na koncu kawalka miesa. Zawijamy piersi w roladki, zaczynajac od koncowki na ktorej jest ser, maslo i ogorek. Rozklocamy jajo w miseczce, do drugiej miseczki lub talerza, wsypujemy tarta bulke. Najpierw delikatnie i dokladnie obmaczamy roladki w jajku, nastepnie w bulce. Na patelni rozgrzewamy olej - tak by roladki byly zanurzone na kilka mm. Po polozeniu miesa na olej, zmniejszamy temp. smazenia , mieso, lekko rumienimy, przewracajac kilkakrotnie na boki. Na koniec, po zdjeciu z planika, wyjac z patelni, osaczyc z nadmiaru tluszczu i podawac na cieplo z ziemniakami lub z ryzem, mozna polac dowolnym sosem grzybowym. Roladki sa aromatyczne, gdy sa bardzo cieple!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

plocia

02.04.2013 23:21
Taki dewolaj to robię w niedzielę dla męża na obiad.

PaniMISIOWA

30.09.2011 11:18
wspaniałe

iknkirke

04.08.2011 15:45
pycha

wedith1

01.09.2010 13:16
Świetne roladki!

Ewa104

03.08.2010 20:32
Pyszne!

caroline1983

30.07.2010 13:55
Też często robie tego typu dania.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat