Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto krówka

5.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1/2 kilogram
miód
4 łyżka
cukier puder
100 gram
masło
125 gram
jajko
2 sztuka
cukier wanilinowy
1 opakowanie
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
śmietana 30%
1/2 litr
cukier wanilinowy
1 opakowanie
cukier puder
2 łyżka
śmietan fix
2 opakowanie
orzechy włoskie
200 gram
masa toffi
1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krówka

Składniki ciasta zagnieść. Podzielić na dwie części i upiec dwa placki w blaszce 25x40 cm w temperaturze 160 stopni przez około 20 minut. Śmietanę ubić ze śmiatan fixem, cukrem wanilinowym i cukrem pudrem. Placki przełożyć masą śmietanową. Wierzch posmarować gotową masą toffi i posypać posiekanymi orzechami. Schłodzić w lodówce. Ciasto najlepiej smakuje po 2 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 10.03.2013 10:15
To jedno z moich ulubionych ciast.
Maniek2 01.01.2013 17:42
mniam
Anna169Hosz 11.10.2012 12:35
Pyszne.
EWI 29.09.2012 12:42
pychota
czarnyaniol1990 29.09.2012 12:04
ja ostatnio zastepuje orzechy włoskie orzechami laskowymi :)
Sylwia26 29.09.2012 11:42
Pychotka :)
-Natka- 29.09.2012 11:28
Ciasta z orzechami włoskimi to jest to! Pycha!
daria2911 29.09.2012 11:10
pycha
rjustysia 29.09.2012 11:05
pyszne ciasto :)
Katarzyna47 29.09.2012 10:50
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak