Lekki sernik pod pierzynką

Lekki sernik pod pierzynką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • cukier puder

    7 dag
  • margaryna

    10 dag
  • jajko

    1 szt.
  • śmietana 18-procentowa

    2 duże łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto zagnieść i wyłożyć na blachę. Ser i pozostałe składniki zmiksować i wylać na ciasto (uwaga dość rzadkie), piec w temp. 180*C Białka z cukrem ubić na sztywną pianę . W rondelku lub na suchej patelni usmażyć kokos z 2 łyżkami cukru i masła.Smażyć na niedużym ogniu na rumiano ciągle mieszając , bo lubi się przypalić. Po ok . 50 minutach wyjąć z pieca sernik, posmarować pianąi posypać usmażonym kokosem. Zapiec w piekarniku ok 15 min. (fotki na forum)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kate.500

15.09.2013 11:52
pyszny serniczek

m1monika

04.07.2013 07:51
mój tata bardzo lubi :-)

gusia1000

27.01.2013 20:42
warto taki piec.

Łukasz15

02.12.2012 22:33
Bardzo dobre ciasto

Rybciia

17.07.2012 08:11
musi być pyszny :-)

ewaa

02.05.2012 21:00
pyszny serniczek

anemon

22.04.2012 10:42
To jest dla mnie połączenie idealne: sernik i wiórki kokosowe.

Wacław

17.12.2011 18:52
przepyszny !!!

agogo2

22.11.2011 21:37
dobre

smakoszek

16.11.2011 10:06
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat