Przepis i sposób przygotowania na: Przekładane ciasto z dynią
Tortownicę (małą) wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Boki wysmarować tłuszczem.
Do jednej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól.
W drugim naczyniu ubić jajka, stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając. Następnie powoli wlewać olej, nadal ubijając. Dodać startą na dużych oczkach surową dynię, zmielone migdały, wiórki kokosowe, 1 brzoskwinię z puszki (2 połówki) pokrojoną w drobną kosteczkę oraz ekstrakt z wanilii. Wymieszać wszystko do połączenia składników. Następnie wsypać suche składniki i dokładnie wymieszać (ale nie miksować).
Masę wlać do tortownicy i piec przez 1 godzinę (u mnie piekło się 1h 5 min). Po wystudzeniu przekroić na 2 blaty.
W osobnym naczyniu ubić 125g serka twarogowego (gotowy wiaderkowy lub twaróg zmielony 3-krotnie) i 50g masła - pamiętając by oba składniki były w temp.pokojowej. Można dosypać szczyptę soli. Następnie dosypywać partiami cukier puder, nadal miksując.
Kremem przełożyć blaty i posmarować wierzch ciasta. Posypać cynamonem.