Masa serowa do naleśników

Masa serowa do naleśników

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tłustego sera

    0,5 kg
  • cukru waniliowego

    1 opakowanie
  • cukru kryształu

    3 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • mleka

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser pokroić na mniejsze kawałki i raz przekręcić przez maszynkę lub przecisnąć przez praskę. Następnie wsypać do niego cukier kryształ oraz cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszać. Jajko wyparzyć i wbić całe do masy serowej. Dodać mleko i wszystko dokładnie ze sobą połączyć. Wykładać i smarować naleśniki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat