Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa serowa do naleśników

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tłustego sera 0,5 kg
cukru waniliowego 1 opakowanie
cukru kryształu 3 łyżki
jajko 1 sztuka
mleko 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa serowa do naleśników

Ser pokroić na mniejsze kawałki i raz przekręcić przez maszynkę lub przecisnąć przez praskę. Następnie wsypać do niego cukier kryształ oraz cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszać. Jajko wyparzyć i wbić całe do masy serowej. Dodać mleko i wszystko dokładnie ze sobą połączyć. Wykładać i smarować naleśniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak