żeberka ze śliwkami

żeberka ze śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2
  • sól

  • suszone śliwki bez pestek

    1/2 kg
  • masło roślinne

    2 łyżki
  • kminek

  • żeberka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

żeberka sparzyć wrzątkiem, natrzeć solą i startą cebulą, dobrze podsmażyć na tłuszczu, tak aby można było wyciągnąć kostki, nie przecinając błonki. w miejsce po kostkach nałożyć śliwki, włożyć żeberka do rondla obficie wysmarować tłuszczem, podlać wodą, posypać kminkiem i piec w dobrze rozgrzanym piekarniku, często polewać sosem. do żeberek podać puree z ziemniaków lub grochu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka/picola

15.04.2012 22:35
smaczne

Ewa111

25.02.2011 13:57
bardzo pomysłowe

pacpaw

28.10.2010 14:21
uwielbiam żeberka

pacpaw

28.10.2010 14:21
uwielbiam żeberka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat