krokiet w migdałach

krokiet w migdałach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • masło

    5 dkg
  • jaja

    2
  • sól

    szczypta
  • mąka

    2 łyżki
  • przyprawy gałka muszkatalowa pieprz, sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki ugotować, odcedzić i przepuścić przez maszynkę do mielenia. dodać mąkę, żółtka utarte z miękkim masłem, szczyptą soli, pieprzem i gałką muszkatołową. staranie wymieszać i połączyć z pianą ubitą z białek. z tej masy przygotować wałki grubości 2 cm, pokroić je na kawałki o długości ok 5 cm. z każdego uformować podłużny krokieciki, obtoczyć go w płatkach migdałowych i smażyć w głębokim tłuszczu na jasno żółty kolor

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

motomaniak

31.12.2011 19:21
pycha

maciek7

25.11.2011 18:45
pycha

magical66

05.10.2011 16:29
pyszny

patelka

03.08.2010 20:56
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat