Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa serowa z natką i grzankami

5.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony
300 gram
kiełbasa podwawelska
100 gram
czosnek
3 ząbek
natka pietruszki
1/2 pęczek
majeranek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
tymianek
1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat
1 szczypta
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
oliwa
1 łyżeczka
ziele angielskie
3 sztuka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuka
Sklep Prymat
ser żółty
2 łyżka
grzanki
3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z natką i grzankami

Na oliwie podsmażamy pokrojoną w plasterki lub kostkę kiełbaskę. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Zalewamy wodą, dodajemy roztarte w dłoniach zioła, ziele, liść i przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy serki i (za pomocą trzepaczki) ciągle mieszając gotujemy, aż do rozpuszczenia serków. Posypujemy obficie zieloną pietruszką. Podajemy gorącą z grzankami lub groszkiem ptysiowym posypaną żółtym serem i pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 14.03.2017 13:10
dobra zupa
fijolek91 20.09.2012 19:52
smaczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak