Czyszczenie lodówki czyli szybkie czerwone curry

Czyszczenie lodówki czyli szybkie czerwone curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa z podudzi kurczaka

    1/2 kg
  • pasty curry czerwonej

    2 łyzki
  • por

  • seler naciowy

    2 łodygi
  • papryczka chili

  • łyżka sosu rybnego

  • mleczko kokosowe

    300 ml
  • odrobina soku z limonki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso kroimy w kostke (mozna uzyc piersi z kurczaka). Cebule rowniez, papryczke drobno, pora i seler naciowy w krażki. Na patelni rozgrzewam łyzke oleju wrzucam paste smaze przez minute, dorzucam kurczaka razem smaze, dodaje warzywa, podsmazam, podlewam mleczkiem kokosowym. Dolałam bulion i sos rybny i wszystko razem dusiło sie pare minut az kurczak zmiękł. Na koniec doprawiłam wszystko odrobiną soku z limonki. Podałam z ryzem basmati.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat