Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w sosie klasycznym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 szt
szynka 1/2 kg
ketchup 3 łyżki
mąka 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
olej rzepakowy 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
bulion warzywny 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w sosie klasycznym

Mięso od szynki myjemy osuszamy . Następnie kroimy w plastry i smarujemy marynata klasyczną . Odstawiamy do lodówki na ok 30 min . Na patelni na oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek . Dodajemy mięso .Smażymy na złoto z dwóch stron . Następnie podlewamy 2 szklankami rosołku i dusimy . Po ok 30 min Dodajemy ketchup .Mieszamy . Dusimy . Gdy mięso jest miękkie zaciągamy sos mąką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 20.09.2012 14:37
ślinka cieknie:d
iwa643 20.09.2012 06:12
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak