Sałatka z dodatkiem pieczonej polędwicy

Sałatka z dodatkiem pieczonej polędwicy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    50 dkg
  • pomarańczowa papryka

    1 sztuka
  • małe pomidorki

    30 dkg
  • czarne oliwki

    2-3 łyżki
  • boczek wędzony

    10 dkg
  • sól i pieprz

    do smaku
  • płynny miód

    1 łyżka
  • musztarda ziarnista

    1 łyżka
  • ocet winny

    2-3 łyżki
  • bulion

    1/2 szklanki
  • olej

  • słodka mielona papryka

  • sałata

    1 główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oprósz solą, pieprzem i papryką. Obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju, a następnie włóż do piekarnika i piecz ok. 30 minut w temp. 190 stopni. Boczek pokrój w drobną kosteczkę, wysmaż na chrupko na łyżce oleju. Zdejmij z patelni, a tłuszcz po smażeniu boczku rozprowadź octem i bulionem. Zagrzej. Zestaw z ognia, wymieszaj z miodem i musztardą. Sos lekko przestudź. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Oczyść, opłucz sałatę. Porwij na małe kawałki. Pomidory pokrój na cząstki, paprykę w słupki, a oliwki na połówki. Wymieszaj przygotowane składniki, obłóż mięsem pokrojonym w plastry. Skrop przygotowanym sosem. Na koniec posyp sałatę wysmażonym boczkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

02.08.2011 23:07
z takim dodatkiem na pewno smakuje wyśmienicie

mehia

15.07.2010 08:02
niezłe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat