Nalewka cytrynowa

Nalewka cytrynowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryny

    1 kg
  • cukier

    15 łyżek
  • spirytus rozcieńczony do 50%

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cypryny dobrze szorujemy i cienko obieramy aby biała częsc skórki została na owocu. Obraną skórke kroimy i zalewamy spirytusem. Odstawiamy na 2 tygodnie. Po tym czasie przecedzic i dodac wystudzony syrop zrobiony z cukru i szklanki wody. Wymieszac i rozlac do butelek. Odstawic na przynajmniej miesiąc.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

28.06.2012 14:16
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat