Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z karkówki.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
przyprawa uniwersalna
jajko
musztarda 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
karkówka 1/2 wieprzowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z karkówki.

Mięso dzielimy na kotlety i lekko je rozbijamy. Nie powinny być bardzo cienkie, ponieważ trudniej się je smaży wówczas.
Każdy kawałek mięsa panierujemy w jajku rozbitym z solą, pieprzem i musztardą. Po jajku kotlety panierujemy w bułce tartej. Gotowe smażymy na złoto na rozgrzanej patelni.
Świetnie smakują z kaszą i sałatką z czerwonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.02.2014 19:40
Warto takie robić.
kasiaw 15.09.2012 17:30
lepiej nasmarować je musztardą przed panierowaniem jeśli ktoś lubi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak