Karczek w marynacie z musztardy z kolendrą na grilla

Karczek w marynacie z musztardy z kolendrą na grilla

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Karczek

    1 kilogram
  • olej

    3 łyżka
  • musztarda stołowa

    1 łyżka
  • czosnek

    3 ząbek
  • ocet balsamiczny

    2 łyżeczka
  • kolendra cała

    1 łyżeczka
  • tymianek

    2 łyżeczka
  • ziele angielskie

    4 sztuka
  • liść laurowy

    3 sztuka
  • pieprz

    1/2 łyżeczka
  • sól

    2 łyżeczka
  • ketchup

    1/2 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Wymyte, osuszone mięso dzielimy na plastry o grubości około 1,5 cm. Delikatnie rozbijamy dłonią. Do oliwy dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie pozostałe składniki. Przygotowaną marynatą nacieramy porządnie mięso, przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin (a najlepiej na całą noc) do lodówki. Grillujemy do miękkości i zarumienienia. Podajemy gorące z dodatkiem lekkiej sałatki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

07.10.2016 22:45
rewelacyjny obiadek

EmciaPichci

11.06.2013 14:42
idealnie przyrządzony!

parysek10

14.09.2012 15:54
pięknie podany

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat