Przepis i sposób przygotowania na: Półkruche babeczki z kremem kawowym
Przygotowanie kremu: Budyń gotujemy na 1 szklance mleka według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Do masła w temperaturze pokojowej dodajemy aromat i cukier puder, ucieramy na puszystą masę i dodajemy kawę lub kakao. Ucierając dodajemy po 1 łyżce budyniu. Gotową masę wstawiamy na chwilę do lodówki, żeby stężała.
Przygotowanie czekoladowych serc: Czekoladę rozpuszczamy w mikrofalówce (około 50 sekund) lub w kąpieli wodnej. Do woreczka strunowego wlewamy roztopioną lekko przestudzoną czekoladę, odcinamy końcówkę i malujemy serca na folii spożywczej. Dekoracje chowamy do lodówki, aby stężały.
Babeczki smarujemy powidłami. Dekorujemy kremem i czekoladowymi sercami oraz posypką. Smacznego!