Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto capuccino z galaretką
Składniki podzielić na dwie części- do jednej dodać kakao. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywna pianę. Dodac cukier i zmiksować. Cały czas miksując dodawać po jednym żółtku. Dodać przesitowaną make z proszkiem (do jednej części kakao) i wymieszać. Każdy biszkopt upiec osobno w 180 stopniach. Piec ok. 25 minut.
Wkładka:
Białka ubić na sztywna pianę z cukrem. Następnie dodać kokos i sparzony, ale ostudzony mak. Zmiksować. Piec w 180 stopniach ok. 15-20 minut.
Masa:
Kawę zaparzyć i ostudzić. Masło utrzeć na puch. Dodać cukier puder i zmiksować. Następnie zmiksować z kawą.
Przygotować galaretkę i ostudzić.
Ciemny biszkopt posmarować masa, przyłożyć wkładką i znów posmarować masą, przykryć jasnym biszkoptem na nim rozłożyć brzoskwinie i zalac tężejąca galaretką.