pikantna zakąska rybna

pikantna zakąska rybna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryby morskie o białym mięsie

    1 kg
  • ocet winny

    2 szklanki
  • szafran

    1/2 łyżeczki
  • mąka

    do panierki
  • oliwa

    do smażenia
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rybę pokroić na porcje posolić i obtoczyć w mące usmażyć ocet zagotować do wrzącego wsypać szafran i wymieszać porcje ryb ułożyć w salaterce do zapiekania zalać gorącym octem aby ryba była przykryta danie przykryć i odstawić na 24 godziny przed podaniem osączyć z zalewy

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malaczarna23

05.08.2011 10:40
świetne

wolochski

28.06.2011 11:01
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat