Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1
pieczarki 200 gram
ryż 400 gram
mięso mielone 600 gram
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki

Kapustę parzymy na wrzątku i rozbieramy delikatnie po 1 liściu. Gotujemy ryż w osolonej wodzie. Następnie kroimy cebulę w drobną kostkę a pieczarki na pół i w plastry. Cebulę podsmażamy z pieczarkami (. Mielone mięso łączymy z cebulą i pieczarkami i smażymy aż mięso będzie gotowe - przyprawiamy. Całość łączymy z ugotowanym ryżem, dokładnie mieszamy i jeśli jest konieczność doprawiamy. Mięso z ryżem porcjami układamy na pojedynczych liściach i starannie zawijamy na kształt "gołąbka" ze zdjęcia :)

na dno dużego garnka układamy dość ciasno nasze gołąbki. Do garnka wlewamy około 300ml wody tak aby zakryło dobrze dno i nasze gołąbki nie przywarły. Tak przygotowany garnek z gołąbkami stawiamy na małym ogniu i dusimy 40 minut, dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 14.02.2013 14:35
super
xxxbulix 08.11.2012 19:46
;)smaczne
kaja1991 07.09.2012 08:07
pieczarki nadaj? im wyra?niejszego smaku:)
malinka18 05.09.2012 21:45
hehehe właśnie robiłam dziś gołąbki;-) tylko bez pieczarek... Twoje zapowiadają się pysznie!
Katarzyna147
Katarzyna147 05.09.2012 20:23
Uwielbiam gołąbki :)
kaja1991 05.09.2012 17:47
domowe i tradycyjne smakują najlepiej;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak