Boczek pieczony z dodatkiem kolendry

Boczek pieczony z dodatkiem kolendry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    1 kg
  • sok z cytryny

  • sól

    1 łyżeczka
  • kolendra mielona

    1 łyżeczka
  • pieprz biały Prymat

  • ząbki czosnku

    4
  • curry

    1 łyżeczka
  • olej

    4 łyżki
  • Grill - przyprawa klasyczna

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do oleju wsypujmy sól, pieprz, kolendrę, przyprawę do grilla, curry oraz zmiażdżone ząbki czosnku. Nacieramy nimi boczek i odstawiamy do lodówki na ok 20 godzin. Boczek zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w gorącym piekarniku (około 220 C) przez 1 godzinę. Po tym czasie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze do zrumienienia ok 20-30 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat