żeberka duszone w sosie

żeberka duszone w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberek

    1 kg
  • przyprawa do mięsa wieprzowego

    1 szt
  • cebule

    2 szt
  • olej

    1 litr
  • chleb razowy

    1 kromka
  • bulion drobiowy

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyj, podziel na małe porcje, oprósz przyprawą, odstaw na 30 min. Cebule obierz, pokrój w talarki, zeszklij na oleju, włóż do rondla. Obsmaż na tym samym oleju żeberka, dodaj do cebuli. Wlej bulion, przykryj i duś na małym ogniu ok. 30 min. Wkrusz chleb, przypraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj, aby żeberka oblepiły się sosem. Duś jeszcze 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

justynab1903

05.01.2012 22:27
niebo w gębie :)

Marysia

27.07.2011 10:12
fajne

ronald88

13.04.2011 11:29
super

szajba2

07.04.2011 17:13
żeberka duszone skopiowane?

Magdalena1110

01.03.2011 07:07
uwielbiam

Barbara55

06.02.2011 13:28
dobrze skopiowane

Magdalena1110

30.01.2011 19:30
dobre

Neetka90

12.01.2011 19:23
fajny pomysł

Edyta38

16.12.2010 10:07
no napewno dobre

Beata77

25.07.2010 16:53
http://www.kobieta.pl/gotowanie/przepisy-kulinarne/dania-glowne/zobacz/artykul/zeberka-duszone-w-sosie/

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat