łazanka zapiekana z pieczarkami

łazanka zapiekana z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łazanki

    50 dkg
  • pieczarki

    50 dkg
  • cebula biała

  • olej

    2 łyżki
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • żółtko jaja

  • sól, pieprz

  • ser gouda

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

podsmażyć drobno posiekaną cebulę na łyżce oleju,wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki,usmażyć,dodając resztę oleju.doprawić solą i pieprzem.ugotować łazanki al dente w osolonej wodzie,dodać pieczarki wymieszać,włożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego margaryną.śmietanę połączyć z żółtkiem,solą i pieprzem,wlać do naczynia,posypać żółtym serem.zapiekać,aż na wierzchu powstanie złocista skórka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat