Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
sól
pieprz
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w panierce

Kroki postępowania

1
Cukinię umyć, obciąć końce i pokroić na centymetrowe plasterki. Posolić, posypać pieprzem.
Krok 1 - Cukinia w panierce foto
2
Cukinię panierować najpierw w jajku, potem w bułce tartej.
Krok 2 - Cukinia w panierce foto
3
Tak przygotowaną cukinię smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano, potem osączyć na papierowym ręczniku i gotowe.
Krok 3 - Cukinia w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.02.2016 11:49
też taką robię
Aneta41 29.08.2012 22:48
też jestem fanką cukini
Misiabe 29.08.2012 21:34
Uwielbiam tak podaną cukinie jako dodatek do mięsa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak