Pierś z kurczaka nadziewana serem zółtym i pieczarkami z cebulką

Pierś z kurczaka nadziewana serem zółtym i pieczarkami z cebulką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    4 sztuki
  • ser żółty

    4 plastry
  • szynka

    4 plasterki
  • pieczarki

    1/2 kg
  • cebulka

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • przyprawa curry

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta

    kilka łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś z kurczaka nadziewana serem zółtym i pieczarkami z cebulką
Cebulkę kroimy drobniutko i szklimy na patelni. Do gotowej cebulki wrzucamy pieczarki, lekko solimy i dusimy do odparowania wody z pieczarek.
Umyte piersi z kurczaka, rozcinamy tworząc głębokie kieszonki, przyprawiamy od środka delikatnie. Do każdej kieszonki władamy po plasterku sera żółtego, na to plasterek wędliny, a następnie uduszone pieczarki z cebulka. Kieszonki spinamy wykałaczkami.
Krok 2 - Pierś z kurczaka nadziewana serem zółtym i pieczarkami z cebulką
Nadziewane piersi obtaczamy w bułce tartej. Rozgrzewamy tłuszcz /sprawdzamy czy po wrzuceniu kulki z bułki tartej skwierczy/, a gdy jest wystarczająco gorący, piersi otoczone w bułce maczamy w roztrzepanym jajku i wkładamy do tłuszczu.

Smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor.
Krok 3 - Pierś z kurczaka nadziewana serem zółtym i pieczarkami z cebulką
Gotową nadziewaną pierś podajemy z ziemniaczkami w koperku i mizerią z cebulką.

Pyszności.
Dla pań wystarcza pół takiej porcji:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mirecka12

03.02.2014 10:51
łatwe i pyszne

Aneta41

29.08.2012 22:50
z pewnością smaczne

ewasylwia

29.08.2012 14:18
pyszne i zawsze odmiana od zwykłego kotleta

sylwia / sytofala

29.08.2012 13:36
poezja dla kubków smakowych

K&J

29.08.2012 13:00
uwielbiam kurczaka z roztopionym serem!

ewka1978

29.08.2012 11:55
pycha

Hanna5

29.08.2012 11:35
rewelacja!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat