Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe babeczki z truskawkami
Dodajemy śmietanę i zagniatamy ciasto.
Wkładamy je na 10 minut do zamrażarki.
Foremki na babeczki smarujemy masłem i wykładamy cienką warstwą schłodzonego ciasta.
Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy w 180 stopniach około 25 minut do zrumienienia.
Ryż gotujemy na mleku, wraz z przekrojoną laską wanilii.
Od czasu do czasu mieszamy a gdy zgęstnieje zmniejszamy gaz i gotujemy jeszcze 10 minut cały czas mieszając.
Następnie dodajemy cukier i śmietankę i gotujemy kolejne 10 minut.
Wyjmujemy wanilię i masę odstawiamy do ostudzenia.
Upieczone babeczki napełniamy masą i ozdabiamy truskawkami.
Smacznego :)
Wzorowane na przepisie z książki "Fajna babka" Moniki Mrozowskiej.