Łopatka w gyrosie

Łopatka w gyrosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    1 łyżeczka
  • łopatka bez kości

    1,2 kg
  • papryka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy ,osuszamy kroimy na dośc grube porcje i nacieramy solą zmiękczającąna , posypujemy gyrosem i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie lekko obsmazamy na patelni wkładamy do rondla i dusimy pod przykryciem. W połowie duszenia dodajemy oczyszczoną i pokrojoną paprykę , łyżeczkę lub 2 koncentratu pomidorowego, niecałą łyzeczkę musztardy francuskiej.Cebulkę kroimy w kostkę szklimy na oleju ,dodajemy do rondla i dusimy wszystko do miękkosci. Na końcu robimy zasmazkę lekko zagęszczając sos, doprawiamy do smaku.

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

16.12.2013 14:37
Ciekawa wersja :)

IZABELA29

29.08.2013 08:43
smaczne danie

gacopierz23

24.05.2013 17:33
dobry smak

gusia1000

23.01.2013 00:22
syte jedzenie.

Ada-Gaba

13.12.2012 08:31
przepyszny obiadek

Wafelek2601

13.11.2012 12:28
Pyszne mięsko

ankaryba

17.07.2012 07:59
to coś dla mnie :-)

Aneta41

28.06.2012 21:27
pyszota!

forgielka

01.06.2012 08:27
smaczne

tomek18

09.05.2012 12:59
pyszne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat