Panierowane parówki, panierowany Camembert i panierowane kotlety sojowe.

Panierowane parówki, panierowany Camembert i panierowane kotlety sojowe.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    3 szt.
  • kotlety sojowe

    6 szt.
  • camembert

    1 szt.
  • tarta bułka

  • 2 kostki rosołowe

  • pół pomidora

  • 2 ząbki czosnku

  • 1/4 cebuli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. PARÓWKI W PANIERCE:
- parówki zanurzyć w rozbełtanym jajku i obtoczyć w tartej bułce
- smażyć na oleju
2. CAMEMBERT
- przekroić na pół, zanurzyć w rozbełtanym jajku i obtoczyć w tartej bułce.
- smażyć na oleju
3. KOTLETY SOJOWE
- przygotować bulion. Zagotować 2 litry wody, dodać 2 kostki rosołowe, pieprz ziarnisty (kilka sztuk), 2 ząbki czosnku, pomidor i cebulę. Zagotować. Wrzucić kotlety sojowe. Gotować przez ok. 5minut. Pozostawić w wywarze na ok. 5-10 minut (będą bardzo miękkie). Kotlety wyjąć z bulionu, odsączyć, zanurzyć w rozbełtanym jajku i obtoczyć w tartej bułce.
- smażyć na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

suzana

24.08.2011 07:35
niezłe, ale ciężkie - wszystko smażone :)

ziutula

07.07.2011 10:53
fajny zestaw...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat