Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
cebula 2 główki
kiełbasa śląska 1/2 kg
żeberka wieprzowe 1/2 kg
koncentrat pomidorowy 1 puszka
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
olej do smażenia
boczek wędzony 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kapustę pokroić,zagotować.żeberka ugotować,cebulkę pokroić kiełbasę i boczek,dać na patelnię i przysmażyć .Kapustę odcedzić dać do niej wędliny,przecier,resztę przypraw.Przysmażyć to wszystko razem do miękkości

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 06.02.2013 16:26
bardzo lubię
sylwiusia055 21.10.2012 16:02
lubię bigosik
JaPaqc 08.10.2012 18:51
uwielbiam polską kuchnię
Bernadeta1 03.09.2012 16:26
tradycyjny i zawsze smakuje
Izabela28 02.09.2012 17:27
pyszny taki bigos:)
Ela15 21.08.2012 21:06
tradycyjny bigosik
gusia1000 18.08.2012 22:19
Lubię.
Agnieszka91 18.08.2012 22:02
pychota
octo 18.08.2012 21:36
bigos pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak