sos alpejski

sos alpejski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    pol szklanki
  • czosnek

    jeden zabek
  • szczypiorek

    pol peczka
  • pomidor

    1 maly
  • sok z cytryny

    1 lyzka
  • sól, cukier, pieprz

    do smaku
  • ketchup

    2 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Majonez dokladnie mieszamy z ketchupem,przecisnietym przez praske czosnkiem oraz drobko posiekanym szczypiorkiem.Calosc doprawiamy do smaku sokiem z cytryny,sola i bialym pieprzem.Laczymy z kostkami pomidora obranego ze skorki.Podajemy do wedlin,zimnych mies i jaj ugotowanych na twardo.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat