Śledzie łódzkie

Śledzie łódzkie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    75 dkg
  • pomarańcza

    1-2 sztuki
  • cebula czerwona

    1-2 sztuki
  • majonez

  • cukier, sól i pieprz

    do smaku
  • ogórki

    15 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie odsączyć z zalewy i pokroić na niewielkie dzwonka. Pomarańcze obrać, usunąć pestki i pokroić w plasterki, a następnie na ćwiartki lub ósemki. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kriso

03.05.2011 10:20
pychota

lucyna15

11.07.2010 11:44
super na imprezke :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat