Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewa do fasoli szparagowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 1 sztukaa
sól 1 łyżka
cukier 1/2 szklanki
olej 1/2 szklanki
ocet 1/2 szklanki
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewa do fasoli szparagowej

Mam pyszną zalewę , któa pasuje do fasolki szparagowej idealnie, wraz z marchwią, dodatkowo można dodac cebulę i paprykę. Zachecam do wypróbowania. W tym roku zrobiłam z nią ogórki w plasterach i też są pysznne. Inne niz te wszytstkie dookoła, a zaten polecam. Wszytskie skłądniki , które znajdują w przepisie musimy połaczyc ze zoba w rondelku i mieszać, gotujemy zalewę 15 minut. Dodatkowo taką fasolkę pastryzujemy 20 minut. Zalewa odnosi sie do 2,5 kg fasolki szparagowej

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 29.09.2012 20:22
bardzo fajna
JaPaqc 20.08.2012 07:45
sól dodajemy 2 łyżki (2 razy po 1 łyżce)?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak