fasolowa z wędzonką

fasolowa z wędzonką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzonki

    35 dkg
  • zacierek

    4 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • fasola konserwowa

    40 dag
  • marchew

  • cebula biała

  • tymianek

    łyżka
  • kminek mielony

    1/2 łyżeczki
  • liść laurowy

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

marchew i cebulę obrać.cebulę posiekać,wędzonkę pokroić w kostkę i razem podsmażyć na oleju.w garnku zagotować 4 szklanki wody z liściem laurowym,tymiankiem i kminkiem,dodać zacierki,podsmażoną wędzonkę z cebula,marchewkę pokrojoną w plasterki i osączoną fasolę.gotować 15-20 min.doprawić pieprzem sola.zamiast fasoli można użyć ciecierzycy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat