Nalewka z czarnej porzeczki 2.

Nalewka z czarnej porzeczki 2.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukru

    1 kg
  • spirytusu

    1 litr
  • wody

    1 litr
  • porzeczki czarne

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce czarnej porzeczki opłukać, wsypać suche do dużego słoja, przesypując cukrem.
Odstawić w ciepłe miejsce na kilka dni (2-5). Co jakiś czas potrząsamy słojem, i odkręcamy na chwilę zakrętkę , by nie pękł nam słoik.
Gdy cukier się rozpuści, wlewamy spirytus, mieszamy i odstawiamy na ok.1,5 tygodnia.
Po tym czasie zlewamy sok i dolewamy wodę , odstawiamy na ok. 3 tygodnie.Po upływie tego czasu filtrujemy np. przez filtr do kawy , nalewamy do butelek i odstawiamy w chłodne miejsce na min. 6 miesięcy.Nalewka może stać kilka lat , o ile ktoś tyle wytrzyma.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

miki47

04.06.2013 09:33
pyszna nelewkA

rjustysia

02.05.2012 12:57
Nalewka z porzeczki jest naprawdę przepyszna!

Zoso

17.02.2012 20:10
pyszne

krzyniu1984

27.12.2010 14:15
świetne!

misia53

26.08.2010 22:01
Upajam się widokiem.

SmacznaPyza

15.08.2010 09:45
i co mam powiedzieć? chyba tylko westchnąć z żalu, że się jej nie napiję...

Przemek4

12.08.2010 14:04
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat