Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z marynowanymi warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżeczki
olej do smażenia
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat wg uznania
kostka mięsna 1 sztuka
Cebulka perłowa marynowana Smak 1/2 sztuki
papryka marynowana 1/4 sztuki
cukinia 50 marynowana

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z marynowanymi warzywami

Kroki postępowania

1
Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Roladki z marynowanymi warzywami foto
2
Każdy plaster posmarować musztardą.
Krok 2 - Roladki z marynowanymi warzywami foto
3
Na każdym ułożyć po trochu marynowanych warzyw (papryki, cebuli i cukinii).
Krok 3 - Roladki z marynowanymi warzywami foto
4
Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Roladki kłaść na rozgrzany olej, obficie posypać z obu stron przyprawą do wieprzowiny, zrumienić je.
Krok 4 - Roladki z marynowanymi warzywami foto
5
Do roladek dodać kostkę mięsną, wlać ok. 1 szklankę wody.
Krok 5 - Roladki z marynowanymi warzywami foto
6
Dusić pod przykryciem ok.10 minut.
Krok 6 - Roladki z marynowanymi warzywami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 03.08.2012 22:33
super propozycja :)
Ania60 03.08.2012 20:13
super
Konczi 03.08.2012 16:44
apetycznie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak