Przepis i sposób przygotowania na: Chlebopizza
Kroki postępowania
Wlać wodę i olej, dodać sól i wymieszać.
Wsypać mąkę i wyrobić ciasto.
Ciasto przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia.
W międzyczasie przygotować farsz.
Na patelni roztopić masło.
Wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki i podsmażyć.
Paprykę, cukinię i cebulę pokroić w kostkę, chorizo w plasterki a kiełbasę w paseczki.
Do podsmażonych pieczarek wrzucić pokrojone kiełbasy i chwilę smażyć.
Następnie dodać warzywa i nadal smażyć około 3 minuty.
Dodać wszystkie przyprawy i wymieszać, dusić minutę.
Odczekać aż wyrośnie.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 15 minut.
Po tym czasie blachę z chlebem wyjąć,piekarnik nastawić na 200 stopni.
Na koniec oprószyć jeszcze ziołami włoskimi.
Gotową chlebopizze jeść na ciepło.